Често ни питат какви са основните причини и защо сме избрали doTERRA. Какво е нашето мнение за етеричните масла на doTERRA?

Ще се опитаме да опишем основните неща в синтезиран вид, без да отбелязваме: обучението и знанията, които получаваме от тази компания. Понякога се чувстваме като студенти отново. Също така за сега ще спестим и подробностите за бизнес и професионалната среда и възможностите, както и благотворителните и хуманитарни инициативи на ръководството и на уелнес консултантите за подобряване благосъстоянието на развиващите се страни, включително и на нашата мила РОДИНА – БЪЛГАРИЯ! Ще се съсредоточим изключително върху чистотата, качествотото и контрола на тестване на етеричните масла.

1. ПОДДЪЖАНЕ НА ВИСОК СТРОГ СТАНДАРТ ЗА КАЧЕСТВО (CPTG – CERTIFIED PURE THERAPEUTIC GRADE) – СЕРТИФИЦИРАН ЧИСТ ТЕРАПЕВТИЧЕН КЛАС. Чистотата на едно етерично масло е една от най-важните характеристики. Етеричните масла, които не са чисти крият риск от микроби, тежки метали, др. синтетични примеси. Те могат да предизвикат дразнене, неблагоприятни ефекти, или дори болести. doTERRA създава свой собствен строг стандарт и протокол за тестване на чистотата, химичния състав, потентноста и безопасноста на етеричните масла. Този процес гарантира, че етеричните масла нямат добавени синтетични съставки, вредни замърсители и пестициди.

Този протокол осигурява ефикасност, чистота и последователност на всяка партида. Тестването започва веднага след дестилацията като се преглежда химичния състав. Вторият кръг от тестове се извършва в производствената база като се прави проверка, че маслото което е получено е същото, което е било тествано при дестилацията. Третата фаза на качествен контрол се извършва при пакетирането, като се проверява химическия състав на маслото, което ще достигне до потребителя. Всичките три етапа се извършват, за да се потвърди, че етеричното масло е без замърсители и не са настъпили промени по време на транспортацията и пакетирането.

Протоколът за високия качествен контрол за сертифициран чист терапевтичен клас (CPTG – CERTIFIED PURE THERAPEUTIC GRADE) масла включва следните тестове:

Organoleptic testing
Microbial testing
Gas chromatography
Mass spectrometry
Fourier Transform Infrared spectroscopy (FTIR)
Chirality testing
Isotopic analysis
Heavy metal testing

2. Тестовете за чистота и качество се извършват на всяка партида и то от независима лаборатория.

3. РАСТЕНИЯТА СЕ ОТГЛЕЖДАТ В ЕСТЕСТВЕНАТА ИМ СРЕДА – високия стандарт за качество се гарантира и от качеството на суровината т.е. растението, което допринася за ароматните и терапевтични свойства на етеричното масло. Затова източниците на продукта са от цял свят, където растенията се отглеждат в най-благоприятните и идеални условия – почва, климат, температура, влажност. Дотера си партнира с глобална мрежа от местни опитни занаятчии, с традиции в продължения на поколения в отглеждането и дистилирането на етерични масла.

4. ДЕСТИЛАЦИЯ – Етеричните масла на Дотерра се извличат чрез студено пресоване или процес на парна дестилация, за да могат да се запазят възможно най-добре природните свойства на маслото.

Основана през 2008 г., doTERRA е изградена върху мисията за споделяне на терапевтичните етерични масла със света. Виждайки за себе си невероятните ползи, които могат да се получат от използването на тези ценни ресурси, група здравни и бизнес специалисти се стремяха да превърнат тази мисия в реалност. Те създадоха компания и я нарекоха doTERRA, латинско производно, което означава „Подарък на Земята“.

„Първото препятствие, което трябваше да преодолеем обаче, бе да се установи стандарт на качество в една индустрия, където никога не е имала такъв.“ Не беше достатъчно просто да се доставят етерични масла по целия свят. Създателите на Дотера се ангажирали да предоставят само най-висококачествените и чисти етерични масла, така че семействата да знаят със сигурност, че използват само най-доброто. Този ангажимент доведе до създаването на нов стандарт за терапевтично клас етерични масла: CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®.

Споделянето на етерични масла е уникално преживяване и основателите на doTERRA признаха, че един модел на продажби е толкова уникален, колкото е необходимо. С цел улесняване разпространението на етеричните масло, Дотера използва модел за директна продажба, който позволява на дистрибуторите да работят директно с клиентите, за разлика от масовия маркетинг. Този по-индивидуален подход позволява на хората да изпитат за себе си невероятната сила на етеричните масла, като същевременно развиват отношения на доверие. Този модел създаде и възможност на хората и семействата да постигнат мечтите си за финансова независимост. Над 2 милиона уелнес консултанти, сега използват и продават продукти на Дотерра по целия свят.

Първото предлагане на етерични масла на doTERRA стартира с 25 единични масла и 10 смеси и беше пуснато за продажба на 25 април 2008 г. Оттогава предлагането на продуктите doTERRA добави много повече единични масла и смеси от масла, както и хранителни, спа и здравословни продукти, базирани на технологиите за етерични масло и цялостната философия за здраве и уелнес. Разбира се, това предлагане не би било възможно без глобалната ботаническа мрежа на занаятчиите и дестилаторите с който работи Дотера. Докато Дотерра се превърна в доверен партньор в индустрията за етерични масла, тя успя да помогне на общностите да подобрят собственото си икономическо състояние чрез модела Co-Impact Sourcing® и doTERRA Healing Hands Foundation ™.

През 2016 г. американската компания doTERRA чрез своята дъщерна фирма „Есетере България“ отвори най-голямата дестилерия за етерични масла в България в гр. Добрич.

Компанията се намира в Pleasant Grove, Юта.  doTERRA продължава да работи за постигането на визията си за предоставяне на всички семейства по света възможноста да се запознаят с ползите за здравето от използването на терапевтичния клас етерични масла.

Научи повече за продуктите на doTERRA на: www.mydoterra.com/bio