Сподели Тази Статия!

Индианските легенди разказват за един лечебен извор в района на Юрика Спрингс. След като първите заселници пристигнали в Юрика Спрингс те описали, че водите на изворите там имат магическа сила.

 

Eureka Springs 8


Д-р Алва Джексън се смята за първият човек които е намерил лековитият извор и през пролетта на 1856 г. заявил, че водите на Юрика Спрингс излекували болното му око.

 

Eureka Springs 4


По късно по време на гражданската война д-р Джаксън основал болница в една от местните пещери и използвал водите на басейна за лечение на своите пациенти. В рамките на малко повече от година, градът се разширява от спа селище в голям град.

 

Eureka Springs 7


За кратък период от време в края на деветнадесети век, Юрика Спрингс е процъфтяващ град, туристическа и спа дестинация. Юрика Спрингс е преоткрит от хипитата през 1970 г. и оттогава е рай за хората на изкуството като в града има над 30 галерии.

 

Eureka Springs 2


Потапяйки се в историята на добре запазеният викториански град, буквално вграден в скалите на планините Озарк, малкото селце Юрика Спрингс е очарователна колекция от викторианска архитектура и бъркотия от криволичещи улички покрай вкопаните в планината къщи.

 

Eureka Springs 6


Хората лесно се влюбват в това място. С население от около 2000 човека, закътано в отдалечената северозападна част на щата Арканзас, Юрика Спринг е заобиколено от реки и езера, както и е пълно с малки магазини, галерии, пансиони и хотели.

 

Eureka Springs 3

Ние от Здраве в Капка имахме личното удоволствието да се потопим за няколко дни в магията и вълшебството на Юрика Спрингс. Това със сигурност е едно местата, които ще посетим отново и където ще се върнем пак.