Сподели тази статия сега!

Направете си тази лесна, освежаваща и същевременно успокояваща за кожата скраб от кафява захар. Тя ще помогне за ексфолирането и омекотяването на кожа, когато имате нужда от допълнително овлажняване. Може да се използва от един до два пъти седмично за ръцете, краката и цялото тяло, като ексфолиант или просто когато усетите нужда. Това е страхотно за суха кожа и можете да я използвате в душа, без да се налага да овлажнявате след това.

За приготвянето на освежаващата захарна скраб ви е нужно:

1/2 чаша кафява захар
1/4 чаша кокосово масло
3-4 капки ЕМ от лавандула
2-3 капки ЕМ от мента
1 стъклено бурканче/контейнер

Към кокосовото масло добавете етеричните масла, разбъркайте добре с дървената лъжичка и след това добавете захарта. При нужда добавете още захар или кокосово масло така, че да се получи хомогенна смес. Преместете в стъкления контейнер и затворете добре. Кафявата захар помага за дълбокото ексфолиране, кокосовото масло омекотява и овлажнява кожата, етеричното масло от мента освежава и повишава настроението, а етеричното масло от лавандула е прекрасно за омекотяване и почистване на кожата.

Тази домашно приготвена скраб от захар с етерични масла от мента и лавандула, изработена с любов е чудесен подарък за приятели и роднини. Тя мирише толкова вкусно, че дори ти се иска да я изядеш (което въсщност е напълно възможно).