Сподели Тази Статия!

ПОЛУЧАВАНЕ: Етеричното масло от лимон се получава чрез студено пресоване на пресни лимонени кори. Лимонът е вечнозелено дърво и расте в Средиземноморските страни, САЩ, Черноморските райони на Украйна, включително и полуостров Крим и някой части на Азия. Плодовете на лимона имат високи вкусови, диетични и лечебни качества.
За получаването на 1 кг. Етерично масло от лимон са необходими около 3000 лимона.

ДЕЙСТВИЕ: Етеричното масло от лимон притежава общотонизиращо и стимулиращо, освежаващо, кардиотонично, укрепващо нервната система, антисептично, бактерицидно, активиращо белите кръвни телца, подобряващо храносмилането, спазмолитично, диуретично, понижаващо кръвното налягане, намаляващо изпотяването, стимулиращо кръвообращенеито, дезинфекционно, неутрализиращо неприятните миризми и силно почистващо действие.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Не е желателно използването му при кърмачки 2 часа преди кърмене.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ: Етеричното масло от лимон е фото-токсично и може да причини възпаления на кожата при пряко излагане на слънце.
doTERRA Лимоново масло: Етеричното масло от лимон е едно от най-продаваните масла на doTERRA с множество ползи и употреби. То се доставя от Италия и може да се използва по три начина ВЪНШНО, ВЪТРЕШНО и АРОМАТНО.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
1. Етеричното масло от лимон е вашият мощен почистващ и дезинфекциращ агент за всякакви повърхности. Използвайте етеричното масло от лимон, за да приготвите множество разнообразни почистващи нетоксични препарати за целия дом.
2. Когато добавите няколко капки към водата, лимонът осигурява не само освежаващ и здравословен тласък на вашия ден, но пречиства водата и спомага храносмилането.
3. Добавяне на етерично масло от лимон към храната подобрява вкуса на десерти и основни ястия.
4. Приемане на етеричното масло от лимон вътрешно може да осигури почистване и храносмилателни ползи за организма и поддържане на здравословна дихателна функция.
5. Използване на етеричиното масло от лимон ароматно е вдъхновяващо и тонизиращо и е доказано за подобряване на настроението, концентрацията и работоспособността.
6. Използвайте вътрешно при сезонни дихателни неразположения и за укрепване на имунната система (стимулира производството на бели кръвни тела и подобрява способността на тялото да се защитава при инфекции).
7. Използвайте в маска за лице при мазна и замърсена кожа на лицето.

!!! Внимание !!!
Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите, или под лекарски грижи, се консултирайте с вашия доктор.
Да се избягва контакт с очите, ушите и чувствителните части на тялото.
Избягвайте слънчева светлина или ултравиолетови лъчи за период до 12 часа след прилагането на продукта.
Не всички етеречни масла са приложими вътрешно! Бъдете внимателни при избора си!

Етеричните масла на doTERRA са дар за милиони семейства по света, включително и нашето. Нито doTERRA, нито ние претендираме, че етеричните масла лекуват или предпазват от болести.
Винаги се съветвайте с вашия личен лекар!