Сподели Тази Статия!

Лекари, медицински сестри, болничен персонал са сред най-благородните, но същевременно и най-стресови професии по света.

Повече от две години спешното отделение на Университетската болница Вандербилт използва етеричните терапевтичен клас масла на dōTERRA без нежелани странични реакции.

През 2013 спешното отделение на болницата Вандербилт в Нешвил, Щата Тенеси одобрява използването на етерични масла и прави анализ за преките ефекти на дифузия на етерични масла на dōTERRA в болнична среда. Целта на изследването е не само да се установи дали етеричните масла могат да премахват неприятната болничната миризма, но и как ще повлият на работната среда за понижаване нивата на стрес и повишаване на работоспособността в отделението.

Резултатите са повече от благоприятни, дори феноменални според Тоня Макбрайд, главна сестра. Екипът на спешното отделение, който се състои от повече от 100 души е бил анкетиран 30 дена преди и 30 дена след изследването. В спешното отделение на болницата са разположени няколко дифузера и са използвани главно цитрусови аромати като див портокал, лайм, лимон и цитрусово блаженство.

Преди употребата на етерични масла 41 % от персонала споделя, че изпитва работен стрес и то много често а след използването на етеричните масла, само 3% от персонала потвърждава, че все още има работен стрес. Изпитване на чувство на пренатовареност се променя от 25% на 2% при използването на дифузери. Чувството подготвен да се справи лесно със стресовите фактори на работното място се покачва от 13% до 58 % по време на изследването. Оптималното ниво на продуктивност се е увеличило от 33% на 77%.

Повече от 84% от персонала на спешното отделение е напълно съгласен, че използването на етеричните масла е допринесло за по-положителна и по-приятна работна болнична среда.

В момента повече от 50 болници в САЩ използват етеричните масла в техните отделения с цел облекчаване на стреса, тревожността, напрежението на пациентите и персонала, дори и за спокоен сън на пациента.

Ние продължаваме да разпространяваме информация за мощните терапевтични свойства на етерични масла и сме убедени, че в близко бъдеще традиционната и алтернативната медицина ще работят ръка за ръка за благополучието на пациента.