Сподели Тази Статия!

11. Каква е разликата между етерично масло и етерична смес?
Етерично масло е екстракт от едно растение като лавандула или мента. Етеричната смес е внимателно миксирани различни чисти етерични масла, смесени, за да осигурят максимален ефект от използването на маслата. Етерични смеси са например „Deep Blue Blend“. Това е смес от Wintergreen, Camphor, Peppermint, Blue Tansy, German Chamomile, Helichrysum, and Osmanthus – комбинирани за успокояващ ефект на мускулите и сухожилията.

12. Безопасни ли са етеричните масла?
Етеричните масла на doTERRA са напълно безопасни, ако се използват внимателно и в определените количества. Преди да започнете да ги употребявате прочетете указанията на бутилката, приложената брошура или се посъветвайте, с някой който има повече опит в използването им.
Въпреки всичко бъдете внимателни да не попаднат в ушите, носа, или очите ви. Ако инцидентно засегнете някои от тези области, възпалението и дискомфортът може да бъде облекчен като нанесете фракционирано кокосово масло или студено пресован чист зехтин.
Ако за първи път използвате някое масло не е лоша идея да направите първо кожен тест, като нанесете малка капка на ръката.

13. Трябва ли да предприема някакви предпазни мерки, когато използвам етерични масла?
Въпреки, че етеричните масла са безопасни, те са много мощни и е препоръчително да се използват в разумни количества. Предпазвайте очите, ушите и носа си. Съхранявайте маслата в стъклени амбер шишенца на сухо, проветриво и не изложени на слънцето места, далеч от възможността да бъдат взети от деца.

14. Пречат ли етеричните масла на лекарствата предписани от моя доктор?Етеричните масла подкрепят цялостното здраве на тялото. Въпреки това е добре да се консултирате с вашия доктор, ако ги комбинирате с лекарства по рецепта.

15. Безопасни ли са етеричните масла за използване при бременност?
Както споменахме по-горе етеричните масла подкрепят цялостното здраве на тялото и много бременни жени използват с успех етеричните масла по време на бременност. Някои етерични масла не се препоръчва да бъдат използвани по време на определени етапи на бременността като например Clary Sage не трябва да бъде използвано в последните няколко месеца преди раждането. Консултирайте се с вашия доктор, ако възникнат някои въпроси, които Ви притесняват.

16. Има ли масла, които не се препоръчва да се използват вътрешно и защо?
Повечето етерични масла са безопасни да бъдат използвани вътрешно но има и такива специално разработени за локално приложение. Тук можем да дадем пример с етеричната смес Deep Blue, която е специално разработена да бъде нанасяна на мускули на тялото за успокояващ ефект на мускулна треска или схващане. Винаги използвайте маслата по начина, по-който е обозначено на шишенцето.

17. Съществуват ли действителни изследвания за етеричните масла?
Етеричните масла се използват от древността и в наши дни се правят все повече и повече клинични изследвания за състава и използването на етеричните масла. Добър източник за научни изследвания е http://aromaticscience.com

18. Какви видове са етеричните масла ?
Съществуват различни класове етеричен масла. Етеричните масла, които ние използваме са 100 % терапевтичен клас, което е много по-висок стандарт от натурални. Нито една друга марка производител на етерични масла не налага толкова многобройни тествания и стандарти като тези на doTERRA.
Класовете етерични масла са:
– Синтетични – парфюми, свещи, козметични продукти и др.
– Масла за хранителната промишленост
– Терапевтичен клас етерични масла

19. Кои са източниците на етерични масла?
Етеричните масла, които използваме се извличат от растения, отглеждани в естествена им и най-благоприятна климатична среда, което ги прави по-чисти и с по-силни терапевтични свойства.

20. Как да започна да използвам етерични масла и как да си ги набавя?
Ако се интересувате да научите повече за това как етеричните масла могат да ви помогнат да постигнете по-добро здраве и начин на живот свържете се с нас.