Бизнес възможности и доходи с doTERRA (Дотера) I Компенсационен план I Пътят към свободата

Здравейте, ние сме Даниела и Сава – doTERRA Diamond Wellness Advocates, пионери на българския пазар.
Имахме шанса да започнем нашето ароматно Дотера пътешествие през 2014 год. Вече над 8 години се убедихме в невероятните свойства, ефективност и безопасност на етеричните масла на doTERRA. Успяхме да помогнем на хиляди хора по света да се грижат за здравето си и това на своите семейства с натурални средства и да напътстваме стотици да постигнат желаната от тях финансова независимост. Уверяваме Ви, че имаме волята и компетентността да Ви напътстваме във Вашия Дотера бизнес.

Централата на doTERRA в Солт Лейк Сити, Юта 2018 год.

Бизнеса на doTERRA е построен на основата на доказана бизнес концепция, която дава огромна възможност за израстване и финансова независимост на всеки един човек.

Традиционният модел на развиване на бизнес е този, в който трябва да инвестираш значително количество капитал (в размер на хиляди левове), за да изградиш своя бизнес, в повечето случаи без ноу-хау система. Рискът в развитието на традиционният бизнес модел е огромен, особено във времена, като днешните и за съжаление малкия и среден бизнес няма почти никакъв шанс да се конкурира с големите мултинационални компании на пазара, които отделят огромни средства за маркетинг и реклама.

В сравнение бизнес модела на Дотера е този, в който всеки може да бъде успешен стига да вложи необходимите усилия и време. Бизнеса на doTERRA е подобен на франчайз. Всеки консултант на Дотера заедно със своя екип от уелнес консултанти и клиенти, които съветва представлява независима бизнес организация, която си партнира с Дотера. Този бизнес (организация) може да бъде унаследяван, продаван или прехвърлен на някой друг, което значи че Вие не само изграждате империя, но и оставяте наследтство след себе си за бъдещите поколения за вашите деца и вашите близки. Имайки doTERRA за партньор, ние уелнес консултантите може да бъдем сигурни, че ще получим необходимата подкрепа и знания за нашия успех.
Инвестицията за стартиране на Дотера бизнеса е минимална в сравнение с традициония бизнес модел и не крие големи рискове от загуба, защото Вие така или иначе използвате продуктите. Ако трябва да сме искрени за бъдете успешни в бизнеса с Дотера, Вие трябва да сте продукт на продукта и да използвате продуктите на компанията по един или друг начин.

Компанията doTERRA

Нашият партньор в този бизнес е компанията от САЩ, doTERRA. Дотера е основа през 2008 год. от група здравни и бизнес специалисти в Солт Лейк Сити, Юта. Само за 7 години Дотера успява да увеличи годишния си оборот до над 1 милиард долара, а след това и да го удвои до над 2 милиарда долара в рамките на следващите 3 години! Понастоящем печалбата на компанията наближава оборот от 3 милиарда долара на година! За разлика от това, на всички останали големи компани в индустрията на мрежовия маркетинг  (Amway, Nu Skin, Herbalife, Forever Living, Young Living  и др.) са им били необходими повече от 20 години за да достигнат годишен оборот от повече от 1 милиард долара.
doTERRA има и един от най-високите проценти на задържане на клиенти в индустрията над 65%, което е нечувано за компания в сферата на директните продажби. Това означава, че ако регистрирате 10 клиента този месец, 6-7 клиента ще продължават да се връщат и да пазаруват от Вас през следващите месеци. Това Ви гарантира стабилни нива но доход всеки месец. За разлика повечето от останалите компании в сферата на мрежовия маркетинг имат процент на задържане от около 20%.

doTERRA е най-големият производител на Сертифициран Чист Тестван Клас етерични масла (CPTG) в света с 23% в глобален мащаб! В допълнение към етеричните масла Дотера също произвежда продукти за лична грижа, хранителни добавки, почистващи продукти и други, като за разлика от масовите продукти на пазара, продуктите на doTERRA са изцяло базирани на натурални съставки и етерични масла. В момента doTERRA оперира в над 120 държави по света и е лидер в областа на етеричните масла с възможно най-чистите и потентни етерични масла.

Пазарът на етерични масла представлява една от най-бързо развиващите се и динамични индустрии в световен мащаб. Все повече хора обръщат поглед към натуралните добавки за лична грижа, търсейки алтернатива на традиционната химия. Етеричните масла са натурални, ефективни, безопасни и в повечето случай без странични ефектни природни продукти за разлика от синтетичните препарати. Разбира се не всички етерични масла са еднакви за да очакваме един и същи резултати от продуктите на Дотера в сравнения с тези на някоя друга компания. Точно тук е и силата на Дотера. Работейки с екип от лекари и научни специалисти, продуктите на Дотера нямат алтернатива в областа на етеричните масла.
Да вземем например етеричното масла от тамян. За разлика от всички останали етерични масла от тамян на пазара, етеричното масла от тамян на Дотера се състой от няколко различни по вид и харектеристики видове тамян, за да може да се достигне желаният химически профил, свойства и характеристики на този тамян. Или по-просто казано всеки път, когато намажем слепоочието си с тамян нашето главоболие да отшуми за секунди, както и това да се постига с всяка една бутилка с тамян всеки път, ден след ден, месец след месец, година след година. Ние можем да бъдем сигурни, че нашето главоболие ще изчезне от същи този тамян по всяко време, когато използваме този продукт. Едва ли има друга фирма на пазара на етерични масла, която може да се похвали с тези резултати и това постоянство в качеството на даден продукт в такъв огромен мащаб. Точно поради тази причина подобно на милиони други хора по света и ние сме се доверили на doTERRA.
За 2022 година глобалния пазар на етерични масла в света е оценен на 8.8 милиарда щатски долара, като прогнозите са да достигне 15.3 милиарда щатски долара през 2027 год. Сами виждате потенциала на този пазар. Графиките по-долу показват процента на пазарния дял на doTERRA за 2019 год. в световен мащаб и в Европа.

Компенсационен план на doTERRA

doTERRA има един от най-добрите и щедри компенсационни планове в сферата на директните продажби. По-надолу ще го опишем в подробности.
Бизнеса на Дотера Ви генерира пасивен (остатъчен) доход месец след месец. Какво означава остатъчен доход? Това е дохода за, който сме работили определен период от време и който после „прибираме“ всеки месец без да се налага да полагаме активен труд за него. Представете си следното. Когато работите за определена фирма А и трябва да направите една продажба, то Вие обиконовено получавате заплащане единствено и само за тази продажба. Но ако този Ваш клиент продължва да пазарува от фирмата за, която работите то Вие най-вероятно няма да бъдете заплатени за всички останали бъдещи продажби, но вашия работодател ще продължава да извлича ползи от работата и усилията, които сте вложили. За разлика от това при бизнеса на Дотера, Вие правите продажба веднъж (записвате човек във вашата мрежа) и при всички останали негови последващи поръчки, Вие ще взимате процент от това месец след месец. Така с увеличаването на клиентите във вашата организация тези доходи се акумулират и Вие ще получавате по-големи суми всеки месец. Но нека да бъдем ясни. Ако очаквате, че това ще се случи бързо в рамките на няколко дни или седмици или, че ще вложите минимални усилия и ще очаквате несъразмерно голямо възнаграждание, то това няма да се случи. Както всяко нещо, което изисква време и усилия за да се получи, така и бизнеса на Дотера изисква да се вложат нужните усилия и време за да бъдете успешни.
Може да сравните това с изграждането на една къща. Когато тази къща има здрави основи и е изградена с качествени материали и с добри майстори, то тя ще бъде добър дом за поколения напред.
Пасивният доход има една много отличителна черта, която едва ли някой друг доход притежава. Той ни дава пари и време по едно и също време! Тоест ние ще имаме време да вършим любимите си неща без да се налага да продаваме времето си на някой друг месец след месец, година след година. Ние самите сме пример за това, когато по време на пандемията не бяхме в състояние да работим въобще месеци наред, но въпреки това доходите продължиха. Представете си само колко много по-голям би бил стреса ако Вие или вашите близки трябва да премините през подобна ситуация и ако вашите доходи просто се изпарят, нямате възможност да работите, но въпреки това сметките се трупат всеки месец. За това сме благодарни, че имахме възможността да си партнираме с Дотера.
Ако имаме времето и парите (и здравето разбира се) и доходите са повече от разходите ни, това означава, че ние сме постигнали ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ! Може да изгледате краткото видео как се изгражда пасивен доход тук.

Как да стартирам своя собствен бизнес в партньорство с doTERRA?

Най-просто казано, Вие изграждате вашия Дотера бизнес като споделяте за етеричните масла и продутки на doTERRA с останалите. Точно затова първото нещо, което трябва да направите е да отворите своя Дотера акаунт. Повече за това как да се регистрирате в Дотера, може да прочетете на нашата страница РЕГИСТРАЦИЯ В doTERRA.
Препоръчваме Ви да започните с Home Essentials пакета. Той ще Ви даде основата за работа с продуктите на Дотера и възможността да изпитате тези продукти за себе си и да откриете ползите от тях. По този начин ще бъдете искрени и сигурни в думите си, когато споделяте с останалите. В противен случай едва ли ще бъдете много убедителни ако говорите за нещо, което не сте опитвали. Ако сте доволни от продуктите ще станете лоялни клиенти на фирмата, като тук е и мястото да споменем, че ако искате да получавате месечния си доход то Вие трябва да участвате в лоялната програма на фирмата и да правите месечна поръчка от 100+ PV (продуктови точки). Повече за лоялната програма на Дотера и какви предимства Ви дава тя може да прочетете тук.
Следващата стъпка е да започнете да препоръчвате продуктите на Дотера на ваши близки, познати и на останалите. Повече от хората, които ще се заинтересуват от тези продукти ще бъдат единствено и само клиенти, но ще има и такива, които ще се заинтересуват и от бизнес възможността. Вашите бизнес партньори ще правят абсолютно същите неща, които и Вие. Ще търсят и записват нови клиенти и бизнес партньори (в Дотера наричаме тези партньори „строители“). По този начин Вие ще дуплицирате и разраствате мрежата си и Дотера ще ви възнагради за положените усилия според компенсационния план на фирмата. Изгледайте видеото по-долу даващо информация за компенсационния план на Дотера.

Компенсационния план на Дотера се състой от 5 основни възнаграждения, които формират Вашия доход:

1. Печалба от продажби на дребно.
2. Бонуса бърз старт.
3. Силата на тройката.
4. Юнилевъл или комисионна от нива.
5. Бонус пул (лидерски премии).

 – ЮНИЛЕВЪЛ (UNILEVEL) или Бонус от нива е основният бонус, който ще формира вашия Дотера доход. Това е силата на вашия Дотера бизнес и този бонус трябва да е вашата основна цел. Той се изплаща веднъж месечно до 7 ниво, като при doTERRA с увеличаване на нивото процента нараства за разлика от другите компании в мрежовия маркетинг индустрията, където с увеличаване на нивото този процент намалява. Когато регистрирате клиенти, Вие обикновено имате повече такива поставени на вашето 7 ниво и съответно при по-високоя процент на комисионна, вашия доход при doTERRA би бил по-висок в сравнение с останалите планове на възнаграждение.

– БОНУСА БЪРЗ СТАРТ (Fast start bonus) е седмичен бонус, който се изплаща веднъж седмично. Този бонус се изплаща в рамките на 60 дни при регистрирането на нов член във вашата мрежа.

– СИЛАТА НА ТРОЙКАТА (Power of 3 bonus) е екипен бонус, който се изплаща всеки месец на база обема на Вашия екип.

– БОНУС ПУЛ (BONUS POOL) или лидерски премии е месечен бонус, който се изплаща като награда за лидерство.

– ПЕЧАЛБА ОТ ПРОДАЖБИ НА ДРЕБНО. Процента от продажби на дребно е 25%. Тоест ако Вие имате клиент, който не желае да си отвори регистрационен акаунт в Дотера, Вие може да му продадете продукти на дребно с 25% разлика в цената.

Какъв може да е очаквания доход с Дотера?

Щедрият компенсационен план на dоTERRA е доказано средство за създаване на трайни доходи, същевременно насърчавайки съвместната работа и сътрудничеството. На графиката по-долу може да видите очаквания от Вас месечен доход при достигане на съотвения ранг в Дотера. Имайте предвид, че това са осреднени стойности и вашите реални доходи може да се различават от посочените особено, когато достигнете определен ранг за първи път.

Как да започна?

Ако Ви е харесала информацията за бизнес възможноста с Дотера или имате допълнителни въпроси относно това, изпратете ни съобщение чрез формата по-долу и ние ще се свържем с Вас.