Сподели Тази Статия!

Фелон Хендерсен, ученичка от трети клас в основно училище в Калифорния е един от най-младите doTERRA ентусиасти. Етеричните масла на doTERRA са част от нейното семейство и тя ги обожава. Същото така Фелон страстно споделя за използването и ползите от етеричните масла със своите съученици и приятели.

Фелон като малък научен изследовател е направила научно изследване, като използва етеричните масла на doTERRA. Целта й е била да докаже, че определени етерични масла могат да подобрят фокуса, оценките и като цяло общото поведение в класната стая. Преди да започне да работи над своя проект, Фелон получава официално одобрение от родителите на съучениците си, училищния съвет и други областни администрации.

Преди да представи етеричните масла, които иска да използва в своето изследване, Фелон дава анкетна карта на всеки съученик. С тази анкета тя цели да има изходна точка за своя 3 седмичен проект. С подкрепата на нейната учителка, етеричните масла са представени пред клас от 20 ученика. През първата седмица поставят doTERRA Aroma Lite дифузер на удобно място, където остава за целия период на наблюдението. Единствено нещо което правят е да сменят етеричните масла, които се разпръскват в него.

През първата седмица ароматът в класната стая е бил мента с див портокал, през втората седмица розмарин с мента и през последната трета седмица патентованата етерична смес на doTERRA Цитрусово блаженство, Citrus Bliss®Blend. Тази изключителна композиция от цитрусови аромати и ванилия се оказва и най-харесвана от учениците. В края на всяка седмица учениците попълвали отново нова анкетна карта със същите въпроси. След приключването на проекта учителката помогнала на Фелон да проследят и анализират резултатите. Изследването на Фелан има невероятни резултати и това осигурява на малката ентусиастка първо място.

По време на проучването по-голямата част от класа съобщават, че са се чувствали по-малко изморени, чувстват се по-будни, внимават повече и по-лесно запомнят. Средните оценки по математика скачат от 83,5% на 93,1% в края на втората седмица.
Фелон споделя, че дифузирането на етерични масла в класната стая е подобрило общото поведение на учениците. Децата са можели да си спомнят по-лесно отговори и да са много по-фокусирани през деня. Фелон е развълнувана за следващия си проект „ПАНАЙР НА НАУКАТА“ в училище, като вече има идея за нов експеримент.

Обобщените данни от изследването на ученичката от Калифорния при дифузирането на етерични масла от див портокал, мента, розмарин и етеричната смес “ Цитрусово блаженство “ на doTERRA е довело до:

1. Повишен фокус и бдителност
2. Подобрено цялостно настроение
3. Подобрени резултати на тестовете по математика с 10%

Етеричното масло от лютива мента: Повишава енергията
Етеричното масло от див портокал: Подобрява настроението
Етеричното масло от розмарин: Спомага за намаляване на умората, подобрява фокуса и концентрацията

Източник: https://www.doterra.com/US/en/brochures-magazines-doterra-living-fall-2014-can-essential-oils-improve-classroom-behavior