Сподели Тази Статия!

Не вярвам да има по подходящо време да напиша тази статия, която планирам от повече от година.
В тръпнещо очакване на един нов живот на любим мой човек и вдъхновена от статията на доктор Удфил мисля, че и аз мога да вдъхновя някоя мама да опита естествените решения за своето бебче.

Често сме чували, сега съм бременна и мога да си хапвам колкото и каквото си искам. Но според учените, лекарите, специалистите и диетолозите се оказва, че за една здравословна бременност и здраво дете се иска много повече. По време на бременността много жени се научават да бъдат внимателни с продуктите, които поставят на тялото си, храната която ядат и вътрешната среда, която създават за развитието на бебето си.

След раждането притесненията освен за вътрешната среда, се пренасят и върху осигуряването на възможно най-добрата външна среда за новороденото. Използването на възможно най-естествени алтернативи на традиционните продукти, съдържащи изкуствени химикали, със странични нежелани ефекти дава лекотата на майката да се чувства добре, че прави най-доброто за своята рожба.
Доктор Удфил в своята статия излага факти, които могат да бъдат обезпокоителни за обществото.

Преди 2004 г. FDA – Агенцията по храните и лекарствата в САЩ не е съобщила за нежелани случаи, свързани с използването на продукти за лична хигиена. От тогава започват и да се регистрират повече сериозни случаи с бебешки продукти, отколкото всякаква друга козметика или продукти за лична хигиена. Изключително висок е процентът, свързан с бебешките кърпички. Някои от химикалите, които може да бъдат намерени в продуктите за бебета са: 2-бромо-2-нитропропан-1,3-диол (бронопол), метил изотиазолинон (MIT) и трифенилфосфат. Всеки един от тези химикали се свързва със сериозни реакции или опасни състояния при употребата им при малки деца.

Предлагам Ви няколко естествени решения, които открих в списанието на doTERRA, които могат да бъдат безопасни и ефективни, не само за малките, но и за цялото Ви семейство:

DoTERRA OnGuard® Sanitizing Mist:

Дезинфектирайте и почистете ръцете си когато сте около бебето, а и не само тогава. Спреят на doTERRA On Guard, може да има още много полезни приложения.


Етерични масла:

Босилек за дискомфорт в ушите;
DigestZen® (ZenGest) за спокойно коремче;
Лавандула за успокояване на кожата;
Чаено дърво за дискомфорт при кърменето и дразнене на кожата;
Correct X® за одрасквания, ожулвания и малки ранички;

Забележка: Винаги разреждайте етеричните масла с базово масло, например фракционирано кокосово масло, преди да ги нанесете върху кожата на вашето бебе.


Направи си сам Бебешки кърпички:

От какво имате нужда:

1 ролка кухненска хартия или памучен плат на парченца (за многократна употреба)
2 чаши топла филтрирана вода
2-3 супени лъжици фракционирано кокосово масло
15 капки етерично масло от лавадула
15 капки етерично масло от лайка
При желание може да добавите и 1 с.л. алое вера.

Упътвания: Накиснете кърпичките във вода, алое вера и етеричните масла, които сте размесели вече с фракционираното кокосово масло във вакумиращ контейнер или зип торбичка.

Направи си сам Кремче за подсичане:

От какво имате нужда:

15 гр. пчелен восък
3 ½ грама фракционирано кокосово масло
2 капки: dōTERRA чаено дърво (melaleuca) и лавандула
115 ml стъклен буркан
Дървена бъркалка или лопатка

Разтопете пчелния восък на водна баня, добавете фракционираното кокосово масло. След като се охлади малко сместта добавете етеричните масла и разбъркайте добре.

Направи си сам Бебешка пудра:

От какво имате нужда:

½ чаена чаша арарут на прах
1/2 чаша царевично нишесте
1/4 чаша ситно смлян овес
1 капка римска лайка
1-2 капки лавандула

Упътвания: Поставете в шейкъра и разклатете докато се смеси добре. Използвайте при нужда.

Ще очакваме с нетърпение да споделите с нас вашите домашно приготвени бебешки творения в нашата фейсбук група „Здраве в капка“. До нови срещи!