Сподели Тази Статия!

Кой не е изпитвал болката от неочаквана контузия или травма в кръста, гърба или врата. В днешното забързано време трудно можем да си представим, че тези временни или хронични болежки нямат да бъдат част от нашето ежедневие. В тази кратка статия ще Ви дадем информация за основните етерични масла, които може да използвате успешно при различни проблеми с опорно-двигателния апарат; от мускулни схващания, до болки в кръста, гърба и врата, болки в ставите и сухожилията, мускулни спазми и крампи, спортни травми, неволни инциденти и др.

Гаултерия (Wintergreen – Gaultheria fragrantissima)

Етеричното масло от Гаултерия има леко затоплящ и приятно релаксиращ ефект, което го прави отлични средство за мускулуни схващания, болки и др. Повече за етеричното масло от Гаултерия може да научите тук.

Лимонена трева (Lemongrass – Cymbopogon flexuosus)

Лимонената трева е друго подходящо етерично масло. Със силния си остър аромат, както и с парливото и загряващо усещане върху кожата, това етерично масло бързо отпуска мускулите и спомага за облекчаване на напрежението в тялото. Повече за етеричното масло от Лимонена трева може да научите тук.

Deep Blue

Deep Blue е специално разработена и патентована етерична смес на doTERRA за мускулно-ставни проблеми от различно естество. От леки мускулни схващания, до по сериозни спортни травми или контузии. Повече за етеричната смес Deep Blue може да научите тук.

Копайба (Copaiba – Copaifera reticulata, officinalis, coriacea, and langsdorffii)

Копайбата има ярко изразени релаксиращи и отпускащи свойства, което го прави идеално средство за облекчаване на дискомфорта и релаксиране на цялото тяло. Повече за етеричното масло от Копайба може да прочетете тук.

Тамян (Frankincense – Boswellia carterii, frereana, y sacra)

Етеричното масло от Тямян отдавна е познато на света с свойте силни противовъзпалителни свойства и способноста да подпомага възстановяващите процеси в тялото. Повече за етеричното масло от Тамян може да научите тук.

Джинджифил (Ginger – Zingiber officinale)

Джинджифила е друго етерично масло което притежава мощни противовъзпалителни качества. Повече за етеричното масло от Джинджифил може да научите тук.

AromaTouch

AromaTouch е друга специално разработена и патентова от doTERRA смес за опорно-двигателната система. С приятния си аромат и леко охлаждащ ефект тази етерична смес е изпитана и ефикасна за бързо облекчаване на дискомфорта. Повече за етеричната смес AromaTouch може да научите тук.

Майорана (Marjoram – Origanum majorana)

Етеричното масло от Майорана има успокояващи свойства, като спомага за бързо облекчаване на дискомфорта. Повече за етеричното масло от Майоран може да научите тук.

Други етерични масла, които могат да Ви бъдат полезни за мускулно-ставни проблеми са Кедрово дърво, Кипарис, Спиканард и Мента. Не забравяйте, че ако сте с чувствителна кожа или използвате етеричните масла при малки деца трябва да използвате фракционирано кокосово масло за разреждане на етеричните масла с цел да намалите риска от кожни раздразнения и др.

По-горе изброените масла са само част от тези етерични масла, които може да използвате успешно при проблеми с опорно-двигателната система. Разбира се има и други. Ако имате нужда от помощ свържете се с нас.