Сподели Тази Статия!

Нашата имунна система играе особенно голяма роля за цялостното здраве на нашия организъм.

Особено важно е да обърнем внимание на нашата имунна система при смяната на сезоните, поради разпространяването на различни вируси и бактерии. Много фактори от начина ни на живот също могат да отслабят нашата имунна система. А това са именно ежедневния сив и изпълнен със стрес живот, липсата на пълноценен сън, излагането на замърсен въздух, лоши хранителни навици, преумора и др.

Физиологичното функциониране на имунната система е сложен процес и ние ще се опитаме да го обясним доста по-разбираемо. Имунната система е съвкупност от голям брой жлези, органи, тъкани и клетки. Основната функция на имунната система е да разпознае и да неутрализира проникването на всички чужди за организма вещества, които представляват заплаха за него и същевременно да реагира на настъпващите промени в организма. Накратко имунната система е бариерата, която ни предпазва от нашествениците, които са заплаха за нашето тяло.

Кожата, сливиците, лимфите, белите дробове, стомашно-чревния тракт служат като първа линия за защита от потенциални заплахи на организма и предотвратяват навлизането на вредни елементи в кръвообращението. Ако тялото се зарази, специализираните имунни клетки бързо се събират на мястото на инфекцията, за да инициират лечебен процес.

Когато нашата имунна система е в добра форма и функционира правилно, ние дори не забелязваме. Но когато има недостатъчна или прекомерно активно действаща имунна система, тогава започват да се появяват инфекции и други по-сериозни здравословни неразположения. Затова е от изключително важно значение да се вземат проактивни мерки за подобряване способността на организма да се защитава.

В нашето забързано ежедневие е трудно да се погрижим за постигане на тази защита. Но ако се съсредотичим да намерим прости, лесни и приятни подходи това можа да бъде дори приятно. Всички изпитваме удоволствие от вълшебните аромати на етеричните масла и те са изключително удобни и лесни за употреба след като вече сме научили основните правила за безопасност. Споделяме с вас няколко стъпки, които могат да бъдат в полза на вас и вашите близки по време на смяната на сезоните и студените месеци от годината.


Поддържане на здрава чревна флора:

Ако здравето на стомашно-чревния тракт е компроментирано, тогава и функционирането на имунната система няма да е на ниво.
Пробиотичната добавка на DoTERRA® PB Assist + ® е отличен начин за набавяне на полезна микрофлора, с което помагаме за подобряване на имунитета. Важно е да се използва пробиотична добавка, която заобикаля силната киселинна среда в стомаха и освобождава бактериите точно там където имаме нужда. Използвайки новаторска технология за капсулиране, PB Assist + доставя комбинация от живи бактериални щамове и пребиотик директно в червата, като помага да се попълва храносмилателния тракт с полезна микрофлора, като същевременно се оптимизира адхезията и растежа на колонията. Този продукт се използва най-добре ежедневно и е особено важен през периоди, когато имунната система е уязвима.

Дифузвайте етерични масла редовно:

Научните изследвания показват, че дифузирането на етерични масла пречиства въздуха, като осигурява допълнителна защита, когато сезонните заплахи са високи. Етеричното масло от Лимон на DoTERRA, както и етеричната смес On Guard® имат мощни свойства, които пречистват въздуха, който дишаме, като оказват положително въздействие върху имунната система.

Използвайте етерични масла за почистване на повърхности:

Често докосваните повърхности като дръжки на врати, клавиатури, клетъчни телефони, колички за хранителни стоки могат да бъдат по-опасни през определени периоди от годината. Почистването на тези повърхности често е важна част от минимизирането на излагането на вредни частици. Продуктите за почистване от серията doTERRA On Guard са много ефективен начин за дезинфекциране на повърхностите, като същевременно се предотвратява излагането на токсини. Също така предлагам да използвате Lemon, Grapefruit, Wild Orange, Purify Cleansing Blend или doTERRA On Guard Protective Blend.

Нашият имунитет е ограничен до собствената му способност да функционира правилно. Важно е да се сведе до минимум излагането на елементи, които могат да навредят на имунната система и да се предприемат проактивни и последователни мерки за повишаване на способността на организма да се защитава. Чрез изграждането на ежедневен режим и прилагането на тези съвети последователно, ние можем лесно и ефективно да поддържаме здравето на нашите семейства през всички сезони на годината.