doTERRA On Guard е един от емблематичните продукти на компанията doTERRA. Тази патентована етерична смес се е доказал през годините със своята уникалност и безспорните си ползи! Този бленд от етерични масла подпомага функциите на имунната и дихателната система, особено през студените зимни месеци. Използван ароматно в дифузер, блендът пречиства въздуха със своя приятен аромат и създава изискана и повдигаща духа атмосфера. Тази смес ви помага да поддържате здравето си, за да можете да се отдадете на любимите си занимания и да се грижите за семейството си.

Описание на продукта.

Като един от най-популярните блендове на doTERRA, етеричната смес On Guard има невероятни приложения и ползи както за тялото, така и за дома. Този защитен бленд може да се използва вътрешно за поддържане на имунната система, дихателната функция и естествената антиоксидантна защита на организма.  С мощните си имуноподдържащи свойства, doTERRA On Guard е добре известен със своята способност да защитава от околната среда и сезонните заплахи.

On Guard може да се прилага като ефективно нетоксично почистващо средство, което може да се използва за почистване на кожата и на домакинските повърхности. Блендът също може да бъде използван ароматно в дифузер, за да помогне за пречистване и освежаване на въздуха. Тази смес от етерични масла има топъл и пикантен енергизиращ аромат.

Бързи съвети за употреба:

  • Помогнете на тялото си да получи необходимата подкрепа на имунната и дихателната функция, която doTERRA On Guard може да предложи, като го приемате вътрешно.  За да се възползвате от тази полза, поставете две до три капки етерично масло в празна растителна капсула за бързо повишаване на имунитета. doTERRA On Guard е ефективна алтернатива на синтетичните продукти за имунна поддръжка.
  • Защитете се от сезонните заплахи и неблагоприятното влияние на околната среда, като използвате doTERRA On Guard. Блендът съдържа етерични масла, които са известни с положителното си въздействие върху имунната система.  През рисковите периоди ежедневно приемайте doTERRA On Guard, за да защитите тялото си и да поддържате имунната си система. 
  • Започнете деня със страхотни подсилващи имунитета палачинки.  Рецептата за палачинки с етерично масло doTERRA On Guard е пълна със здравословни и вкусни съставки. Тази рецепта придава на традиционната палачинка забавен елемент, който и децата, и възрастните ще обикнат.
  • doTERRA On Guard излъчва топъл, пикантен и дървесен аромат. Когато се използва ароматно в дифузер, блендът ще ароматизира въздуха и ще го пречисти. Следващия път, когато очаквате гости у дома, On Guard ще ви помогне да пречистите въздуха и да създадете приятна атмосфера, повишаваща настроението.
  • On Guard има почистващи и пречистващи свойства, които могат да се използват за почистване на домакинските повърхности. Добавете няколко капки етерично масло doTERRA On Guard в бутилка със спрей, пълна с вода и използвайте като универсален почистващ препарат за повърхности.
  • Хапва ви се нещо през деня? За вкусна и питателна следобедна закуска нарежете една ябълка и я накиснете във вода. Добавете няколко капки етерично масло doTERRA On Guard и оставете ябълките да се накиснат. След няколко минути извадете ябълките от водата и се насладете на здравословна, подсилваща имунитета закуска, която ще задоволи следобедния ви глад за нещо сладко и ще бъде от полза за вашето тяло.
  • Бъдете креативни с етеричното масло doTERRA On Guard, като направите бленд от сушени цветове. Това е прост начин да добавите красива декорация към интериора си и същевременно да ароматизирате помещенията с приятния аромат на On Guard. Съберете любимите си подправки и билки в един съд и добавете няколко капки от бленда за стимулиращ аромат.
  • Търсите почистващо средство за ръце без вредни и химически съставки? Опитайте да направите свой собствен естествен почистващ препарат, като използвате две съставки doTERRA On Guard и фракционирано кокосово масло на doTERRA. Просто комбинирайте няколко капки етерично масло с кокосово масло и го разтрийте върху ръцете и пръстите си за естествено почистване с натурални средства.

Научете повече.

doTERRA On Guard ви помага да живеете живота си без нежелани почивни дни, в които ви е трудно да станете от леглото. Тази ефикасна подсилваща смес включва канела, див портокал, евкалипт, розмарин и карамфил за мощна вътрешна подкрепа.

Пикантното и сладко, етеричното масло от канела е известно с това, че насърчава здравословното действие на имунната система и също така освежава дъха по чудесен начин.

Дивият портокал притежава мощни антиоксиданти свойства, които поддържат здрава имунна система и укрепват цялостното здраве. Свежият цитрусов аромат на дивия портокал повишава настроението и прави бленда doTERRA On Guard още по-приятен за ползване.

Евкалиптът почиства повърхностите. Използван ароматно, евкалиптът пречиства въздуха и спомага за по-добро настроение. Този вид евкалиптово масло (Eucalyptus globulus) е различно от единичното масло на doTERRA от евкалипт, което не е подходящо за вътрешна употреба.

Розмаринът насърчава здравословната дихателна функция, намалява умората и успокоява напрежението. Освен това подпомага храносмилането и концентрацията.

Карамфилът освежава дъха и поддържа имунната система благодарение на високото съдържание на антиоксиданти. 

doTERRA On Guard е популярно заради терапевтичните си ползи, когато се приема вътрешно, и заради ефективността си като локално почистващо средство. За да поддържате здравата имунна система, втривайте doTERRA On Guard всеки ден сутрин преди училище на стъпалата на децата си.

Други продукти с doTERRA On Guard.

Ако харесвате doTERRA On Guard Protective Blend, може също да харесате и други продукти с този бленд – doTERRA On Guard Beadlets (мини перлички), On Guard Foaming Hand Wash (пяна за миене на ръце), On Guard Cleaner Concentrate (почистващ концентрат), On Guard Natural Whitening Toothpaste (избелваща паста за зъби), On Guard+ Softgels (гел капсули), On Guard Sanitizing Mist (почистващ спрей), On Guard Mouthwash (вода за уста), On Guard Laundry Detergent (перилен препарат), On Guard Protecting Throat Drops (дражета за гърло).

doTERRA On Guard Beadlets (мини перлички). Тези малки мини дражета са пълни с масло и се предлагат в малка кутийка, което улеснява пренасянето им. Те спомагат за освежаване на дъха и поддържане на здрава имунна и дихателна функция, където и когато пожелаете. Всяка мини перличка съдържа 1/4 капка от етеричната смес On Guard.

doTERRA On Guard+ гел капусли. Гел капсулите On Guard+ наред с етеричната смес On Guard съдържа в допълнение етеричните масла от маточина, риган и черен пипер за допълнителна защита. doTERRA On Guard+ Softgels са мощна хранителна добавка, която може да се приема вътрешно за поддържане на здрави имунни и дихателни функции, както и за осигуряване на тялото на естествени антиоксидантни защитни средства. Тази добавка може да се използва и за насърчаване на здравословно кръвообращение. Когато има висок риск от сезонни заплахи, doTERRA On Guard + Softgels може да помогне за поддържане на здрава имунна функция. 

doTERRA On Guard Cleaner Concentrate (почистващ концентрат). Този продукт е идеалният естествен почистващ препарат. Инфузиран с  бленда On Guard, той предлага безопасна, нетоксична алтернатива на токсичните почистващи препарати и осигурява естествена защита срещу нежеланите фактори на околната среда, като същевременно помага за премахване на миризми. Този почистващ препарат има ободряващ аромат и може да се използва за почистване на твърди повърхности в кухнята, банята или всяко помещение.

doTERRA On Guard Foaming Hand Wash (пяна за измиване на ръце) е нежно почистващо средство, използващо бленда On Guard за почистване и омекотяване на кожата на ръцете през целия ден, без да дразни или изсушава чувствителната кожа. Този продукт измива, като същевременно осигурява пикантен и цитрусов аромат и има балансирано pH, за да предпази кожата.

doTERRA On Guard перилен препарат. Този натурален препарат е без синтетични аромати, багрила и без токсини. Той съдържа комбинация от бленда doTERRA On Guard и ензими с биологичен произход, които работят заедно, за да елиминират петната и оставят дрехите чисти, ароматизирани и приятни на допир. Този препарат за пране е безопасен за цветовете на тъканите при всякаква температура на пране и е достатъчен за до 64 изпирания.

doTERRA On Guard избелваща паста за зъби. Натурална и без флуор, тази паста за зъби съдържа бленда doTERRA On Guard заедно с други естествени съставки, които помагат за почистване и избелване на зъбите, като същевременно освежават дъха. Пастата съдържа естествен абразив, който помага за премахване на плаката и петната по зъбите, но също така е нежен и не уврежда зъбния емайл. doTERRA On Guard е стествена избелваща паста за зъби със свеж, канелен и ментов вкус.

doTERRA On Guard дражета за гърло. Тези дражета за гърло са удобен начин да се възползвате от имуноподдържащите свойства на бленда и да спомогнете за укрепване на защитните сили на организма. Индивидуално опаковани, тези дражет не съдържат добавени изкуствени аромати и оцветители и са чудесни за облекчаване на сухо и драскащо гърло.

Продуктите doTERRA On Guard Sanitizing Mist (почистващ спрей) и On Guard Mouthwash (вода за уста) са също естествена и безопасна алтернатива без химически добавки.

Изследователска дейност.

I. Етеричната смес doTERRA On Guard включва етеричните масла от див портокал, карамфил, кора от канела, евкалипт и розмарин. Може да се използва за защита от заплахи на околната среда и за поддържане на здравословна имунна функция. Неотдавнашно проучване на учени от doTERRA оцени ефектите на сместа doTERRA On Guard върху човешките клетки. Четири различни ко-култури на бели кръвни клетки и една ко-култура на кожни клетки бяха изложени на сместа и последващите промени в клетъчната активност бяха измерени с помощта на биомаркерния анализ.

Комбинацията от няколко вида клетки, отглеждани заедно се нарича ко-култура. Ко-културите често са по-полезни модели на активност на клетките, отколкото единични клетъчни линии, защото по-скоро наподобяват условия в човешкото тяло, което е сложна комбинация от различни типове клетки. Подбраните за експерименти в това проучване ко-култури са потвърдени от предишни изследвания като ефективни модели на възпалителни или имуномодулиращи процеси.

Наблюдават се общо девет различни биомаркери, които се регулират в различните съвместни култури на белите кръвни клетки. Това са имуномодулиращите маркери CD40, sIgG, sIL-17A, sIL-17F, sIL-2 и sIL-6, както и като маркери за възпаление sTNFα, V-CAM1, IP-10, еотаксин-3 и P-селектин.

Биомаркерите в съвместната култура на кожните клетки също бяха силно засегнати. Нивата на маркери, свързани с възпалението VCAM-1, IP-10, I-TAC, MIG, PAI-1 и M-CSF намаляват след излагане на doTERRA On Guard Guard. Клетъчната пролиферация също намалява значително. Анализът на РНК микромасив разкри, че генната експресия в тези клетки е променена, като четирите най-горе съвпадащи сигнални пътя са свързани с възпалението и контрола на клетъчния цикъл.

Тези резултати предполагат, че ефектите на етеричната смес doTERRA On Guard са в съответствие с известните ефекти на отделните масла, включени в сместа. Експерименталните данни също предполагат, че doTERRA On Guard може да регулира много важни пътища, свързани със здравия възпалителен отговор, заздравяването на рани, клетъчното здраве и имунния отговор.*

*Източник: https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-doterra-on-guard-study

II. Канелата и карамфилът – естествени противогъбични средства.

Изследване, проведено през 2019 г. в Технологичния университет в Хефей, показва, че етеричните масла от канела и карамфил имат силни противогъбични свойства.
Изследвана е противогъбичната активност на растителните етерични масла, извлечени чрез парна дестилация от седем различни вида растения (канела, анасон, карамфил, цитронела, мента, пипер и камфор). Три гъбички бяха изолирани от плесенясал пшеничен хляб, които бяха идентифицирани като Aspergillus niger, A. oryzae и A. ochraceus. Сред всички масла етеричното масло от канела показва най-високата противогъбична активност за всички гъбични щамове с най-голямата зона на инхибиране, последвано от маслото от карамфил. Останалите масла са оказали умерени инхибиторни ефекти. Допълнителни изследвания показват значителните инхибиторни активности на маслата от канела и карамфил върху растежа на мицела и покълването на спорите.*

*Източник: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31533060

*Освобождаване от отговорност. Авторите на сайта не носят отговорност за грешки при превода на използваните материали.