Етеричното масло от турмерик може да спомогне действието на нервната система и здравата клетъчна функция. Когато почувствате, че имате нужда от баланс или успокояване, добавете няколко капки етерично масло от турмерик към кокосово мляко и подсладете с мед за по-приятен вкус.

От успокояващите свойства на куркумата може да се възползвате ако вземете от една до две капки масло в празна растителна капсула. Като правите това редовно ще снабдявате тялото си с необходимите антиоксиданти за намаляване вредите от свободните радикали. Така ще подпомогнете и имунната си система и здравословната имунна реакция.
Възползвайте се от деликатния пикантен вкус на куркумата и добавете една капка към бъркани яйца, омлет, ориз или супа. По този начин ще усетите вътрешните ползи от маслото от турмерик.

Куркумата може да подпомогне също и глюкозния и липиден метаболизъм. За да подпомогнете метаболизма си приемете една до две капки масло от куркума в 120 мл. течност. Подобрете дневния си лосион, като добавите капка масло от куркума преди нанасяне за здрава и чиста кожа. Куркумата може да се използва и за третиране на пъпки по кожата и по естествен начин да намали появата им.

За повдигане на духа и подобряване на настроението дифузирайте масло от куркума в дома си. Включете маслото от куркума във възстановяващата си терапия след усилена тренировка за успокояващ ефект. Добавете в шепата си масло от куркума към фракционно кокосово масло и нанесете на местата, които имат най-голяма нужда от облекчение.